Coompanion Sthlms läns kontor i Södertälje

SAMLAD INFORMATION OM VÅRT KONTOR I SÖDERTÄLJE OCH VERKSAMHETEN DÄR

Rådgivare och företags- och projektutvecklare på plats: Jan Forslundimg_7129
Kontaktuppgifter:
Mail: jan.forslund@coompanion.se
Telefon: 070-726 48 03
Adress: Campus Telge, Kvarnbergagatan 14 A, 151 36 Södertälje >>>> GOOGLE-LÄNK
Boka rådgivning: http://stockholm.coompanion.se/radgivning/

Jan Forslund kommer sluta arbeta fast på Coompanion 1/6, då han går i pension, och kommer successivt ersättas av andra med kompetens på området.

Finansiärer av vår kostnadsfria information, rådgivning, nätverksarbete, affärsutveckling och projekt Södertälje: Samordningsförbundet i Södertälje är huvudfinansiär och därutöver är det Destination Södertälje (Södertälje Kommun) Tillväxtverket och ESF. I övrigt arbetar vi på uppdrag i utbildningar, projekt, utredningar, moderation och mötesledning.

I vårt KALENDARIUM hittar du alla våra erbjudanden

VERKSAMHETEN I SÖDERTÄLJE 2017 I SAMMANFATTNING

 • Ökade insatser för att utveckla det arbetsintegrerande sociala företagandet ASF. En etableringsanalys av ett möjligt nytt ASF är genomförd på uppdrag av Arbetsförmedlingen (riks). Resultatet kan bli en arbetsmarknadsutbildning upphandlad av AF för att förverkliga etableringen. Vi medverkar i projekt KUGGHJULET som syftar till att stärka ASF i hela länet inklusive Södertälje Projektet drivs av Famna med Coompanion som partner. Vi samverkar med projektet MIA som drivs av länets samordningsförbund och som bl.a. syftar till köp av platser på de sociala företagen för personer som står utanför arbetsmarknaden med som vill in på den och få stöd till sin utveckling och karriär. Vi förbereder ihop med Södertälje Kommun, Samordningsförbundet, AF och några partners till en ansökan 15/3 till ESF-rådet för att utveckla ett nytt ASF i form av Yalla Södertälje.
 • Vi ger fortsatt kostnadsfri rådgivning till de som vi starta företag tillsammans, sociala entreprenörer, näringsdrivande föreningar och stiftelser.
 • Vi hjälper småföretagare att bilda affärsnätverk, lokala företagarföreningar och ekonomiska föreningar.
 • Vi utvecklar, samverkar och driver projekt på områdena social ekonomi, socialt företagande, kooperation, lokal ekonomisk utveckling och småföretagarsamverkan.

——

Vi drev 2015-16 två förstudier finansierade av VINNOVA. Läs sammanfattningarna av de två projekten som Coompanion drev i samarbete med Stiftelsen IoU Design, Södertälje Kommun, Samordningsförbundet i Södertälje, Telge Tillväxt och Konstfack. Projekten ”Garden Cafés integrerar utanförställda via försäljning av SmartMat i hållbar miljö via social franchising” och  ”Väldesignade mötesplatser i miljonprogrammets offentliga rum för jobb, produktion och utveckling”. Ett av resultaten är att IOGT-NTO/Cafe Lyktan nu slagit sig ihop med Stiftelsen IoU för att gemensamt driva ett ”Garden Café” och att X-Cons också driver ett på Södermalm i Stockholm. >>> Om Vinnova-projekten.

Kort om de flesta sociala företag i Södertälje:
Samordningsförbundet sammanfattar 
Eko-Odlarna och deras Facebook och SVT Södertäljes inslag om dem
Fornhöjden:
Länstidningen
SVT Södertälje

 ARKIV:

Coompanions kurser i Södertälje, träffar och studieresor 2016

Det är här du läser om de inbjudningar, kortkurser, seminarier och andra aktiviteter som Coompanions Södertäljekontor erbjuder våren 2016. Näst längst ned finns länkar till andra aktörers erbudanden som du kan ha nytta av. Längst ned väljer du vilket arrangemang du vill anmäla dej till. Notera att nya erbjudanden kan tillkomma – så prenumerera på vårt nyhetsbrev eller titta in här ibland. Läs mer om Coompanion och Coompanions Södertäljekontor.

Varför kostar det dej inget? Vår kostnadsfria verksamhet finansieras 2016 främst av Södertälje Kommun, Samordningsförbundet i Södertälje, Vinnova och Tillväxtverket.

Plats: Vi är på Campus Telge, Kvarnbergagatan 14 A om inte annat angivits. Se höger.

ANMÄLAN: Sker via denna länk om inte annat anges: https://magnetevent.se/Event/utbud-fran-coompanion-sodertaljekontoret-2016-7759/


19:e Jan FRUKOSTSEMINARIUM INKLUDERANDE DESIGN (anmäls via egen länk)

Vill du veta mer om miljonprogrammets möjligheter? Erik Stenberg från KTH berättar mer på ett lärorikt frukostseminarium i Södertälje. Kom förbi Södertälje, njut en god frukost, lyssna på professor Bo Westerlund från Konstfack och lär dig mer om DeCoDe, ett nytt sätt att se på design. Vi berättar mer om hur vi tror att lokala områdesföretag är en viktig del av integrationen. Fungerar verkligen en inkluderande designmetodik? Välkommen förbi och se resultatet av en inkluderande designprocess i Fornhöjden. En inkluderande designprocess skapar helt nya mötesplatser i det offentliga rummet – och helt nya sätt att träffas. Arr: IoU Design, Coompanion, Konstfack, KTH, Södertälje Kommuns Samhällsbyggnadskontor, Telge Tillväxt, C-Xons, Samordningsförbundet i Södertälje m.fl Delfinansiering: Vinnova

Plats denna gång: Stadshuset i Södertälje, Sal Trombonen.

Info, program och anmälan:

21:a Jan FRUKOSTSEMINARIUM Lokalproducerad och ekologisk Smartmat – ett bättre val för både människor och miljö (anmäls separat via egen länk under infon).

Ett seminarium för dig som vill veta mer om idrott, prestation och smartmat. Driver du jordbruk i Stockholm/ Sörmland och vill ha en ny försäljningskanal – kom förbi och träffa nya samverkanspartners inom ekologiskt, närproducerat. Är du producent av ekologiska matvaror? Passa på att knyta nya kontakter på vårt seminarium. Tror du som vi att ekologiskt, närproducerat är viktigt för människa och miljö? Ta del av en nyttig frukost och lyssna på ännu nyttigare föreläsningar. Vill du lära dig mer om hur kroppen och knoppen påverkas av vad vi äter – Välkommen på en inspirerande frukost. Arr: IoU Design, Södertälje Kommun, X-Cons, Samordningsförbundet i Södertälje, Coompanion m.fl Finansiering: Vinnova

Plats denna gång: Stadshuset i Södertälje, Sal Trombon (bytt från tidigare Demokratin.pga många anmälda)


DROP-IN-RÅDGIVNING ”STARTA FÖRETAG TILLSAMMANS” (Välj en av tre torsdagar)

Boka in er nederst, en torsdag 15-17.30, och få 30 min snabba råd. Välj 28/1, 10/3 eller 21/4


2:a Feb STARTA OMRÅDESFÖRETAG I FORNHÖJDEN

OBS! Det finns viss risk just nu att detta event kommer genomföras senare – en annan dag än 2/2 – vi kommer meddela alla som anmäler sig detta – här och i Facebook-gruppen ni kan anmäla er till nedan.

Inbjudan till eldsjälar, företag, föreningar och Fornhöjdsutvecklare”

Vad är Områdesföretag och Community Business? Finns exempel? Jan Forslund från Coompanion presenterar.

Boka in er nedan 2/2 13.00-15.00 https://magnetevent.se/Event/utbud-fran-coompanion-sodertaljekontoret-2016-7759/


18:e Feb: KURS ”NOSA PÅ OM SOCIALT FÖRETAGANDE OCH ENTREPRENÖRSKAP”

 • Vad är socialt företagande, socialt entreprenörskap och social ekonomi?
 • ASF, arbetsintegrerande sociala företag skapar jobb – hur då?
 • Kan man leva på det – och tjäna pengar?
 • Är andra mål lika viktiga eller viktigare?

Boka in er nedan 18/2 13-15 nedan och fundera på fördjupning ”Veta Mer” den 31/3 13-15.


 

11/3 8.00 TILLVÄXTFORUM (frukost från 7.30)

Ett av de stora tillväxthindren för företag kan vara få tillgång till rätt personal. Employer Branding är idag ett av de områden som växer snabbast i betydelse. Konkurrens om kompetensen, transparens och allt fler kontaktytor mot omvärlden är några av de faktorer som driver utveckligen mest. Detta för att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla rätt medarbetare. Tillväxtforum Södertälje Inbjudan 2016-03-11


10:e Mars: CAFÉKVÄLL FÖR EKONOMISKA FÖRENINGAR OCH KOOPERATIV

Den här kvällen är för er som redan driver företag tillsammans. Kom gärna fler!


31:a Mars: KURS ”VETA MER OM SOCIALT FÖRETAGANDE OCH ENTREPRENÖRSKAP”

 • Hur startar man ett socialt företag, rent konkret?
 • Finns goda exempel man kan lära av – eller tvärtom?
 • Hur finansierar man start och drift – med egna och andras pengar?
 • Ska ni följa med på studieresa till sociala företag? Vi har ett förslag – se Le Mat nedan

Boka in er 31/3 13-15 för en uppföljning av nosa-på-kursen i februari, se ovan.


12:e Maj: STUDIERESA TILL SOCIALA FÖRETAGET ”LE MAT B&B”

Vi har ett prelimärt erbjudande om en resa till det sociala företaget ”Le Mat B&B” som driver en fantastisk och framgångsrik verksamhet i Åkersberga. Just detta besök kostar 1.000 per person plus moms för att täcka res-, lunch- och fikakostnader. Vi åker i en minibuss max 8 personer totalt. Dag/tid 12/5 10.45-16.00. Detta besök måste bokas/avbokas senast 28/4.


FLER ERBJUDANDEN/RESURSER:

Kalendarium för Coompanion Stockholms län

Drivhuset i Södertälje

Nyföretagarcentrum i Södertälje

Connect i Södertälje

Verksamheten i Södertälje som är kostnadsfri för dej finansieras av Samordningsförbundet i Södertälje, Destination Södertälje/kommunen samt Tillväxtverket. Projekten finansieras av Vinnova, Svenska Institutet och ev Interreg Central Baltic

image003Header_Samordningsf_Sodertalje6 kopiaTillvaxtverket_300px

Här nedan publicerar vi de nyhetsbrev vi sänt ut till drygt 500 mottagare med de senaste breven överst

NYHETSBREV JANUARI 2016

JULNYHETER DECEMBER 2015

NYHETSBREV DECEMBER 2015

NYHETSBREV SEPTEMBER 2015

NYHETSBREV NOVEMBER 2015

Se våra filmer ”Lev Din Dröm” och inspireras..

Mullekojan YouTubeMikhael Mikalides YouTube

————

Nedan läser du nyheter innan sommaren 2015

Coompanion Stockholms län Södertäljekontoret – Sommarbrev 2015

Här är våra sista nyheter innan allas semestrar. Vi har öppet för rådgivning hela sommaren för er som behöver – se nedan. Ni som åker till Almedalen får ett tips. I övrigt flaggar vi här för några evenemang i höst – skriv in i almanackan – mer info i augusti.

ALMEDALEN – TIPS

Det är ett stort utbud så här tipsar vi om några som rör social ekonomi, civilsamhället, socialt entreprenörskap och nya kooperativa löäsningar >>> Se här

29/6 11-12 Hur kan den sociala ekonomin skapa fler jobb i EU? Seminarium med arr som socialdemokraterna i EU-parlamentet.
>>>>> Mer info här

Rådgivning – jour hela sommaren för er

Coompanions rådgivare har jour hela sommaren men ni måste boka in er med tre oilka förslag till tider i vårt formulär. Var alltså ute i god tid för att det ska fungera för båda parter. Platsen för rådgivningen kan också variera en del.

>>> BOKA ER RÅDGIVNING HÄR

 

 

Händer i Södertälje

Här är lite av vad vi gör i höst:
3/9 Nätverksmöte för sociala företag >>>>
5-12/9 Seminarium om socialt företagande med lokala exempel >>> Smaka Framtiden
17/9 18-20 Skattekväll för ekonomiska och ideella föreningar. Skatteverket medverkar.
13/10 10-12 och 22/10 13-15 ”Starta företag enskilt eller tillsammans” – riktat till studerande. Arr ihop med Drivhuset.

Områdesföretag kan starta i Fornhöjden

Vi förbereder ihop med många andra aktörer i vidgat utvecklingsarbete ihop med boende, föreningar, myndigheter och näringslivet i Fornhöjden. Medel söks just ny från olika finansiärer för att skapa jobb och lokal ekonomisk utveckling.

Snabb översikt – vad kan Coompanion hjälpa till med?

Rådgivning och information
För er som vill starta företag tillsammans, utveckla er bygd, samverka med andra småföretag eller för grupper med idéer som ni vill förverkliga tillsammans. >>> Boka Rådgivning här.Processledning
Vi är vana att leda processer av olika slag inom organisationer och företag och hjälper er gärna med t ex teambuilding, att leda workshops eller arbeta kreativt med er affärsutveckling.Socialt företagande
Kooperativ har alltid varit ett sätt att möta sociala utmaningar. Coompanion är företagsutvecklaren för sociala företag, vi driver projekt som skapar fler sociala företag och fler arbetstillfällen.Utbildningar och föreläsningar
Vi utbildar styrelser, medarbetare och ledare främst inom kooperativa och sociala företag.

Nätverk för sociala företag

De sociala företagen i Södertälje samlas nästa gång 2:e sept 15.00-17.00 på IOGT-NTO.

Bli medlem i Coompanion

Vi välkomnar ekonomiska och ideella föreningar som medlem. >>> SÖK HÄR

KONTAKT
Jan Forslund, företagsutvecklare och rådgivare vid Coompanion Stockholms län
1. Selmedalsringen 19, 129 36 Hägersten (oftast må-ti)
2. Campus Telge, Kvarnbergagatan 14 A, 151 36 Södertälje (oftast ons-fre)
Boka Rådgivning: http://stockholm.coompanion.se/radgivning/ 
Sommarväxel: 08-447 48 00

E-post: jan.forslund@coompanion.se Webb: stockholm.coompanion.se/sodertalje/

Hur vi finansieras

För vår kostnadsfria verksamhet i Södertälje har vi avtal och finansiering från Destination Södertälje, Samordningsförbundet i Södertälje och Tillväxtverket.

Coompanion Stockholms län Södertäljekontoret – Maj 2015

I maj har vi flera erbjudanden till Dig/Er. Dels inbjuder vi alla ekonomiska föreningar i Södertälje till Cafékväll den 20:e och dels har erbjuder vi er som ännu inte startat tillfrukostmöte den ons 27:e och Drop-In-Rådgivning to 28:e på eftermiddagen. Den 28:e på kvällen inbjuder vi idella föreningar som funderar på affärsverksamhet till ett kort info-möte.

Cafeseminarium

Frukostmöte 27:e maj

”Starta företag till-sammans”  7.30-9.00

Roligare, lönsammare och effektivare att driva företag tillsammans. Minska kostnaderna och dela vinsterna! Jan Forslund från Coompanion med över 25 års erfarenhet av företag som drivs gemensamt och demokratiskt berättar hur ni kan skapa småföretagarsamverkan, kooperativ och ekonomiska förening. >>> BOKA HÄR

Drop-In-Rådgivning

Boka en timma 28:e maj mellan 12.00 och 17.00. Kanske ni är studenter som vill starta ett extraknäckföretag, producenter som vill sälja era produkter effektivare genom samverkan, konsulter som vill äga och driva ert företag tillsammans och anställa sig själva eller är ni en rockgrupp/teatergrupp som söker sin publik? Lösningen kan vara att gå ihop!Roligare, lönsammare och effektivare på demokratisk grund. >>> BOKA IN ER HÄR

Rådgivning

Idéell förening driva näring – hurdå?

 

Tors 28/5 18.00-20.00 Kan idella föreningar tjäna pengar på sin verksamhet? Hur går det till och vad krävs av föreningen i så fall? Ideella föreningar är ekonomisk beroende av sina medlemmar, och ibland kan de få bidrag av kommuner, stat och landsting. På det här seminariet går vi igenom vad som händer om föreningen börjar bedriva näring >>> ANMÄL HÄR 

Cafékväll 20:e maj för ekonomiska föreningar

Du som sitter i en styrelse eller är ledare i en ekonomisk förening, kooperativ eller socialt företag i Södertälje med omnejd bjuds härmed till en Cafékväll 17.30-19.30 med er organisation Coompanion. Även ni som funderar på att starta företag tillsammans är välkomna. >>> ANMÄL HÄR

Vad kan Coompanion hjälpa till med?


Rådgivning och information
För er som vill starta företag tillsammans, utveckla er bygd, samverka med andra småföretag eller för grupper med idéer som ni vill förverkliga tillsammans. >>> Boka Rådgivning här.

Processledning
Vi är vana att leda processer av olika slag inom organisationer och företag och hjälper er gärna med t ex teambuilding, att leda workshops eller arbeta kreativt med er affärsutveckling.

Socialt företagande
Kooperativ har alltid varit ett sätt att möta sociala utmaningar. Coompanion är företagsutvecklaren för sociala företag, vi driver projekt som skapar fler sociala företag och fler arbetstillfällen.

Utbildningar och föreläsningar
Vi utbildar styrelser, medarbetare och ledare främst inom kooperativa och sociala företag.

Nätverk för sociala företag

De sociala företagen i Södertälje samlas nästa gång 7:e maj 15.00-17.00 på IOGT-NTO.

>>> ANMÄL ER HÄR

Bli medlem hos oss

Vi välkomnar ekonomiska och ideella föreningar som medlem. Ger 25% rabatt på utbudet. >>> SÖK HÄR

KONTAKT
Jan Forslund, företagsutvecklare och rådgivare vid Coompanion Stockholms län
1. Selmedalsringen 19, 129 36 Hägersten (må-ti)
2. Campus Telge, Kvarnbergagatan 14 A, 151 36 Södertälje (ons-fre)
Rådgivning: http://stockholm.coompanion.se/radgivning/ Mobil: 070-726 48 03

Hur vi finansieras

För vår kostnadsfria verksamhet i Södertälje har vi avtal och finansiering från Destination Södertälje, Samordningsförbundet i Södertälje och Tillväxtverket.

 

 

Till hemsidan | Skicka vidare | Prenumerera | Avprenumerera

NYHETSBREV 3-2015. COOMPANIONS KONTOR I SÖDERTÄLJE 

Erbjudandena och innehållet i detta nyhetsbrev rör boende och verksamma i Södertälje Kommun
KONTAKT: Jan Forslund. >>> Mail
Telefon och sms: 070-7264803.

15:e april 13.00 Kostnadsfri kurs ”Veta mer” – hur ni skapar ett socialt företag 
Vill ni skapa ett nytt arbetsintegrerande socialt företag i Södertälje? Vill ni veta mer om hur man gör rent konkret? Då ska ni anmäla er till denna fördjupningskurs VETA MER som följer på vår kurs NOSA PÅ som vi genomförde för ett trettiotal deltagare 18:e mars. OBS! På dena kurs visar vi förtroende för varandra, stödjer varandra och håller tyst om och stjäl inte andras idéer. Här har ni en färdig idé för Södertälje att fundera på: Hotell/Vandrarhem/B&B Le Mat. Anmäl er omgående – få platser!

CAFE-KVÄLL 20/5 17.30-19.30 för er som driver företag tillsammans i Södertälje” 
Hej. Du som sitter i en styrelse eller är ledare i en ekonomisk förening, kooperativ eller socialt företag i Södertälje med omnejd bjuds härmed till en Cafékväll med er organisation Coompanion. Även ni som funderar på att starta företag tillsammans är välkomna. Det blir ett tillfälle att få inspiration av likasinnade och få lite nyttig information om bl.a kommunens satsningar.

Sök nu 100.000 kr – innovationscheck! 
Coompanions innovations-check riktar sig till små och medelstora kooperativa företag. 2015-17 kommer vi att åter dela ut checkar. Förra året fick exempelvis Yallatrappan i Malmö en check för idén om att utveckla en socialt och ekonomiskt hållbar textilproduktion.

Ekobanken växer – har stämma 17/4 
Seminarium tillsammans med Trialog Tankesmedja 9.30 – 12 (kaffe och mingel från 9.00) med Anders Wijkman: Vägar till hållbar tillväxt.
Avslutande övning med Johan Öhnell: Vad är hållbarheten värd i banksammanhang Seminariet är kostnadsfritt och kräver ingen föranmälan.

Coompanion och välfärdsdebatten 
Se filmen som visar flera exempel på lönsamma och välfungerande verksamheter i välfärden. Företagen drivs som ekonomiska föreningar och de återinvesterar sina vinster i verksamheten. Ett alternativ fler borde stödja.

Nytt avtal med Des-tination Södertälje 
Coompanion har avtalat med Destination Södertälje om att främja jobb och tillväxt inom kommunen på områdena kooperativt och socialt företagande samt småföre-tagarsamverkan, till både etablerade och nystartare.

Nätverksträffar för sociala företag 
I Coompanions avtal med Samordningsförbundet ingår att stödja ett lokalt nätverk av sociala företag och deras främjare. Kommande träffar 15-17 är 7/5 (bara företag) och 27/5 med alla: tema kommunens nya EU-projekt

Ni får kostnadsfri info och rådgivning 
Vårt bästa erbjudande är att ni kan boka tid för kostnadsfri rådgivning om hur ni kanstarta ett företag tillsammans från idé till start. Projektplan, affärsidén, samarbetet, val av form, och registreringen ingår bl.a.

Det är klart ni ska bli medlem 
Coompanion är en ideell förening utan vinstintresse. Medlemmar är över 100 ekonomiska, ideella och näringsdrivande föreningar i Stockholms län. Vi finns med regionala organisationer i alla län och samverkar nationellt. Vår värdegrund vilar på de sju kooperativa principerna. Medlemmar får rabatt på våra tjänster och rätten att bestämma över vår inriktning. Anslut er förening/företag 100 kr/år – kom gärna på vårt årsmöte 16/4.

È

COOMPANION STHLMS LÄN – SÖDERTÄLJEKONTORET | Campus Telge Kvarnbergagatan 14 A.
Till hemsidan | Skicka vidare | Prenumerera | Avprenumerera
NYHETSBREV 2 FRÅN COOMPANIONS KONTOR I SÖDERTÄLJE 
Erbjudandena och innehållet i detta nyhetsbrev rör boende och verksamma i Södertälje Kommun
KONTAKT: Jan Forslund. >>> Mail
Telefon och sms: 070-7264803. 

Här är en liten påminnelse sen sist: 
– Kostnadsfria kurser i socialt entreprenörskap 18/3 på eftermiddagen (NÅGRA PLATSER KVAR)
– Veta-mer-kurs i 15:e april – för den som deltagit i kursen ovan
– Kostnadsfri information och rådgivning i ”Starta Företag Tillsammans”
– CAFE-KVÄLL 20:e maj 17.30-19.30 för intresserade av hur man startar kooperativ och ekonomisk förening – och mingel och erfarenhetsutbyte för er som redan är igång sen länge

Kurser 18:e mars för sociala entreprenörer i Södertälje 
NÅGRA PLATSER KVAR! Du erbjuds kostnadsfritt en två timmars ”Nosa-På-kurs” för sociala entreprenörer. Målgrupp är bl.a myndigheter, företagare, föreningsledningar, handledare i kommunens arbetsmarknads-enheter och andra liknande enheter samt driftiga personer som idag står utanför arbets-marknaden som bor eller är verksamma i Södertälje Kommun. Kursen genomförs vid två tider samma dag ons 18:e mars 13.00-15.00 och 16.00-18.00. Ser erbjuds du Veta-Mer-Kurs den 15/4 på em. Kursledare är Jan Forslund

Kostnadsfri rådgivning för er som vill starta företag ihop. 
Är du social entreprenör? Är ni några som vill starta företag tillsammans? Vill ni utveckla er förening och också driva affärsverksamhet? Starta kooperativ, ekonomisk förening eller socialt företag. Kanske enskilda firmor i lönsam samverkan? Då kan ni få kostnadsfri information och rådgivning från Coompanion. Detta finansieras av Södertälje Kommun , Samordningsförbundet i Södertälje och Tillväxtverket. Det här nyhetsbrevet ger er mer information om våra erbjudanden. Ring gärna!

CAFE-KVÄLL 20/5 17.30-19.30 Tema: Starta företag ihop 
Den här kvällen bjuder vi in er som vill starta företag tillsammans och er som redan gör det. Du får alltså inspiration, nya nätverk och möjligheter att göra affärer. Programmet kommer uppdateras efter hand. Om ni själva vill presentera ert företag eller era erbjudanden – ta kontakt med Jan Forslund. Enda kravet är att ni är minst tre ihop som driver ert företag på ett demokratisk grund.

Här hittar du sociala företag i Södertälje 
På myndigheterna webbsidawww.sofisam.se kan du hitta de sociala företagen i Sverige. En handfull av dem som registrerat sig hittar du via länken nedan. Om ni saknar er själva så skicka in er info.

Mässa för sociala företag 8-9 april 
Nu är det dags att anmäla sig till Sociala Företagsmässan den 8-9 april. Läs mer om innehållet, monterpriser och festligheter via länken nedan. KFO är en av mässan samarbets-partners. Dagens Omsorg är mediapartner och gör mässtidningen.

Hitta kompanjoner?
Du är en eller ni är två och vill finna nya kompanjoner. Då kan du söka partners på Coompanions mötesplats för detta. Lägg in en sökning – eller leta bland dem som redan annonserar. Kör flera firmor ihop för att öka intäkterna, minska kostnaderna och ha roligare!

COOMPANION STHLMS LÄN – SÖDERTÄLJEKONTORET | Campus Telje Kvarnbergagatan 14 A.
Till hemsidan | Skicka vidare | Prenumerera | Avprenumerera

Nyhetsbrev 1 2015
Coompanion i Södertälje – med kontor på Campus TelgeIMG_2382 - version 2 

Är du social entreprenör? Är ni några som vill starta företag tillsammans? Vill ni utveckla er förening och också driva affärsverksamhet? Starta kooperativ, ekonomisk förening eller socialt företag. Kanske enskilda firmor i lönsam samverkan? Då kan ni få kostnadsfri information och rådgivning från Coompanion. Detta finansieras av Södertälje Kommun , Samordningsförbundet i Södertälje och Tillväxtverket. Det här nyhetsbrevet ger er mer information om våra erbjudanden.
KONTAKT: Jan Forslund. >>> Mail Tel till Jan 070-7264803. Oftast på plats ons- och fredagar.

Kurser 18:e mars för sociala entreprenörer i Telge 

Du erbjuds kostnadsfritt en två timmars ”Nosa-På-kurs” för sociala entreprenörer. Målgrupp är bl.a myndigheter, företagare, föreningsl-edningar, handledare i kommunens arbetsmarknadsenheter och andra liknande enheter samt driftiga personer som idag står utanför arbetsmarknaden som bor eller är verksamma i Södertälje Kommun. Kursen genomförs vid två tider samma dag ons 18:e mars 13.00-15.00 och 16.00-18.00. Ser erbjuds du Veta-Mer-Kurs den15/4. .Kursledare är rådgivare Jan Forslund (bilden till höger).

Eko-Odlarna i Telje bildade 
Det sociala och gröna kooperativet ”Eko-Odlarna i Telje” har bildats och drar nu igång sin verksamhet i främst Södertälje. Den ekonomiska föreningen består av föreningen Grönsaksmästarna, föreningen Grönsaksodlarna och företagen Yrkesinnovation och Årsta Partiaffär.Södertälje kommun och Samordningsförbundet i Södertälje satsar i form av bl.a markupplåtelse för odling och handledarresurser som en del av en bred satsning på ett nytt grönt och hållbart Södertälje under devisen från jord till bord!

För styrelser i föreningar: 
Coompanions erbjuder ett unikt paket för styrelser i ideella och ekonomiska föreningar. Det första är tre kortkurser i Stockholm om två kvällar (medlems- och totalpaketrabatt):10/3 & 24/3 Styrelses roll och ansvar
7/4 & 21/4 Policys, stadgar och värdegrund.
5/5 & 19/5 Effektiva möten demokratiska beslutDessa kurser kan även skräddarsys för just er egen styrelse. Vi kan även mot ersättning bistå som mötesordförande, moderator och leda workshops. Ta kontakt med Jan Forslund.

Kostnadsfri rådgivning 
Vill ni starta företag tillsammans, tre eller fler, så får ni kostnadsfri information om hur det kan bli möjligt. Det gäller allt från en bra affärsplan, ett bra samarbete, val av företagsform, möjlig finansiering och annat. Det enda som krävs är att ni fyller i vårt formulär på webben och föreslår tre tider. Rådgivare: Jan ForslundVi finns i Södertälje främst på onsdagar och fredagar – även kvällstid om så krävs. Plats: Campus Telje, Kvarnbergagatan 14A.

https_proxy kopia
Cafémöten o kurser
Kolla upp vad Coompanion erbjuder ert företag och organisation. Kontakta oss gärna om ni vill att vi ska medverka hos er eller om ni vill att vi organiserar något för er. En del sker i Södertälje – annat i Stocholm.

Annat stöd vi ger 
Vi säljer också tjänster som projektstöd, årsmötesledning, affärs- och verksamhets-utveckling, utredningar och olika former av konsultation på vårt område. Vi stöttar myndigheter, företag, organisationer och enskilda.

Jan Forslund – er rådgivare på plats 
Tveka inte att ta kontakt med mej, Jan Forslund. Företag och organisationer kan dessutom bli medlem i Coompanion eftersom vi är en förening utan vinstintresse. Nås främst på ons/fredagar

COOMPANION STHLMS LÄN – SÖDERTÄLJEKONTORET | Campus Telje Kvarnbergagatan 14 A.