Coompanion i Järva

Gratis rådgivning för er som vill starta företag tillsammans!

– Vi finns där medborgarna är!

Collage2

Rådgivare i Järva: Mauricio Chacana

Kontaktuppgifter
Epost: mauricio.chacana@coompanion.se
Telefon: 070-726 48 05
Besöksadress: Borgarfjordsgatan 12 i Kista (Boka en tid redan idag)

Missa inte att besöka oss medborgarkontoret i Rinkeby & Tensta
Tensta Medborgarkontor alla onsdagar mellan 10-12.
Rinkeby Medborgarkontor alla onsdagar mellan 14-16.

Boka rådgivning här: http://stockholm.coompanion.se/radgivning/


Coompanion hos Jobbtorg Stockholm – Kista

Vi finns alla tisdagar mellan 13.00 -15.00 på Borgarfjordsgatan 7, plan 3

jobbtorg-stockholm

Den 1 mars började Coompanion att arbeta med jobbtorgets aspiranter i Kista.
Vi har informerat aspiranter vid olika tillfällen om hur Coompanions kan  hjälpa till om man funderar på att starta företag. Varje rådgivning kommer att vara individuellt anpassad till aspiranterna utifrån deras behov.

Stort intresset att starta företag bland kvinnorna.

Redan första dagen hade vi två kvinnor som var intresserade att starta företag. Enligt personalen på jobbtorget är intresset att företag särskilt stort bland kvinnorna. Coompanion börjar med att informera vilka möjligheter det finns utifrån iden som aspiranterna för att sedan hitta de vägar kan man bör och kan ta för att förverkliga sitt företagande. Det finns även möjlighet att ha tolk under rådgivningarna. Vi kommer att löpande berätta om de olika företagen som startas Järva.


Coompanion stöttar bildande av ny Rotary klubb i Järva!

images

Coompanion är med i bildande av en ny Rotary klubb i Järva. Ett initiativ från Rotary centralt som vill etablera en klubb i Järva.  Rotarys syfte är att vara en samlingsplats för lokala företagare och yrkesverksamma män och kvinnor som vill hitta knyta nya kontakter. Dessa nya kontakter kan ledda till nya uppdrag och affärer. Klubben kommer att heta Rotary Nya Järva. Förutom att agera nätverk så är Rotary klubbar väldigt engagerade socialt i sin närmiljö.
En arbetsgrupp träffas varje vecka i Familjebostäders lokaler i Rinkeby. Arbetsgrupp består av bl a Coompanion, Familjebostäder, lokala företagare, ideella organisationer m fl.

 


Lotsen bjuder in!

 


Hjälp till invandrarkvinnor som vill starta företag.

invandrarkvinnor

Bildtext:Mauricio Chacana från Coompanion ger råd till
två kvinnor som vill starta en café verksamhet.

Den 14 oktober fanns Coompanion på plats tillsammans med Järva-Andan, Skatteverket, SE-banken, Stockholm Business Region development, Start up Stockholm, Nyföretagarcentrum i Rinkeby galleria för att ge information om eget företagande under några timmar.

Speciellt inriktade man sig till invandrarkvinnor. Andelen invandrarkvinnor som startar företag är lägre i Sverige än i jämförbara länder. Många kvinnor kontaktade ”proffsen”, och vi tror flera nya verksamheter kommer igång tack vare denna första informationsmötet.